Logo NVWOA
NVWOA
Nederlandse Vereniging tot Wetenschappelijk Onderzoek naar de Astrologie
Vereniging

Over de NVWOA

Contact, lidmaatschap

Nieuwsbrieven vanaf 2014

Lezingen 1993-2010

Nieuwsarchief:
oudere nieuwsbrieven

Vind ons leuk op Facebookverifymysite.net

Welkom

…op de website van de NVWOA, de Nederlandse Vereniging tot Wetenschappelijk Onderzoek naar de Astrologie.

Veel wetenschappers beschouwen astrologie op voorhand als onzinnig, terwijl veel astrologen vinden dat hun vakgebied niet onderzocht hoeft te worden: het werkt toch? Tussen deze twee uitersten beweegt zich de NVWOA. Leden zijn veelal mensen die zich hebben verdiept in astrologie en die geïnteresseerd zijn in onderzoek. Er is in de vereniging dan ook zowel veel kennis van de astrologie als kennis over en ervaring met gepaste onderzoeksmethoden. Een aantal van onze leden doet ook zelf onderzoek.

De NVWOA neemt principieel geen standpunt in over  het al of niet 'waar' zijn van de astrologie.

Om lid te worden of de bijeenkomsten te bezoeken (deelname is uiteraard vrij) hoef je zelf geen wetenschapper te zijn en ook niet zelf actief onderzoek naar de astrologie te doen. In de vergaderingen geven leden of externe sprekers presentaties en worden onderwerpen besproken waarmee leden aan het werk zijn.
Vragen waarmee de NVWOA zich bezighoudt, zijn onder andere: Hoe onderzoek je astrologische aannames? Hoe zijn ze historisch ontstaan? Wanneer kun je statistiek gebruiken en wanneer zijn andere methoden geschikter? Wat betekent het voor theorie en onderzoek van de astrologie dat deze op symbolen gebaseerd is?  

Op deze website vindt u informatie over de activiteiten van de vereniging en zijn ook publicaties te vinden in de vorm van nieuwsbrieven en artikelen. De artikelen op deze website vallen onder de verantwoordelijkheid van de auteurs en vertegenwoordigen geen meningen van de redactie van de website of van de NVWOA als vereniging.

Agenda

Open-Huisbijeenkomsten
voorjaar 2017

Zaterdag 4 maart
Ledenvergadering van 13.30-14.15 (uiterlijk), alleen voor leden. Om 14.15 zijn ook bezoekers van harte welkom voor de lezing:
Zus Luyckx
Onderzoeksmateriaal over Eris

In 2012 liet Zus ons kennis maken met haar visie op hoe ze de dwergplaneten Eris en Ceres opneemt...
Lees verder »

Zaterdag 1 april
Geen bijeenkomst

Zaterdag 6 mei
Beatrice Boucher
Esoterische astrologie van Alice Bailey

Deze lezing behelst een diepgaande en overzichtelijke introductie in de esoterische astrologie. Deze richt zich...
Lees verder »

U kunt hier het programma voor het eerste half jaar van 2017 downloaden.

Open-Huisbijeenkomsten
najaar 2017

 

 

 

 

Nieuws

Verzamelde gegevens uit Esoterische Astrologie van Alice A. Bailey

Met dank aan Cora Kok is vanaf vandaag (18 mei 2017) bovenvermeld werk op onze site te vinden. Het is in twee delen onder-gebracht. Deel 1 loopt van p. 1-294, deel 2 van p. 295-494. 

Lezing Beatrice Boucher

In haar lezing over Esoterische Astrologie ging Beatrice Boucher hoofdzakelijk in op de zeven stralen. Hier vindt u een link naar het gelijknamige artikel op haar website. Wilt u meer weten, lees dan ook haar artikel over de esoterische astrologie van Alice Bailey.

Lezing Jan Kampherbeek

Op onze server staat al ruim twee jaar de fraaie presentatie van Jan Kampherbeek bij zijn lezing van 4 april 2015 over De horoscoop als astronomisch bouwwerk. Deze was echter niet te zien, omdat er geen link naar was gemaakt. Daar hebben we iets aan gedaan. Ook als u destijds niet bij deze lezing aanwezig was, is de presentatie goed te volgen.  

Nieuwsbrief jrg. 22 nr. 1 is uit

De eerste Nieuwsbrief van 2017 is verschenen. U kunt hem hier bekijken.

Archief Claus

In 2002 is astroloog George Claus overleden. Zijn familie heeft zijn archief aan de NVWOA aangeboden. Een deel ervan is digitaal beschikbaar en is op deze website te bekijken. U vindt hier ook een korte toelichting op het materiaal, zowel het digitaal beschikbare als alleen op papier bewaarde documenten.
In de bibliotheek zijn de originele docu­menten en niet gedigitaliseerd onderzoeks­materiaal aanwezig.

Artikelen Robert Doolaard

De nieuwste versie van het artikel Golven van Robert Doolaard staat op de site; ook de Engelse versie Waves is aangepast.

Symposium Astrologie & Wetenschap

Inmiddels is het symposium achter de rug. Het was een interessante bijeenkomst met presentaties die de nodige denkstof opleveren. Ook de discussies waren de moeite waard. De presentaties en foto's van de sprekers in actie vindt u op de speciale symposiumsite. In de map Foto's zijn op dit moment twee foto's geplaatst, binnenkort volgen er meer.
Overigens was de locatie in Zwolle heel geschikt voor een bijeenkomst als deze. 

Artikelen uit Astrological Journal

Met welwillende toestemming van de Astrological Association plaatsen we twee recente artikelen uit het astrological Journal die interessante inzichten geven over het onderzoeken van astrologie:

Pat Harris: Be careful what you ask for »

Mike Harding: Researching Astrology »

Mocht u meer willen weten over de Astrological Association, het Astrological Journal en over het lidmaatschap, kijkt u dan ophttp://astrologicalassociation.com/shop/membership.php"

 

 

sitemap | naar bovenWebsite: Sterre Producties. Laatste versie : 2017-05-18